Monday, August 24, 2009

Rip Off!

Benda nih aku dah pikir lama sangat dah. Ada jugak aku bincang-bincangkan pasal ni..dulu aku pernah cakap tak lama lagi,mesti lagu2 nih boleh download kat internet! Sangkaan aku betul! :)



Sekarang teknologi nih canggih yang terlampau. Kalau dulu nak carik mp3 lagu-lagu band punk kat internet bukan main susah nya..makan tahun...itu pun tak dapat complete..ada satu atau dua lagu. Sekarang dunia dihujung jari. Aku rasa baru je tahun lepas DDT releasekan CD 'Hentikan Penindasan' nih..dan semalam,aku check kesemua 13 lagu dah boleh download kat internet. Hehehe..aku tak nak komen apa-apa..sebenarnya,ada pro dan contra nyer... aku hanya mampu senyum.. :)  

p/s - sorang kawan cakap kt aku,DDT dah jadi band indie ke sekarang? hahaha...

-A.B

14 comments:

Dhani said...

jadi band indie lah sbb lagu DDT tu boleh di download dari web musik INDIE. hehe.

bukan DDT jek kena rip off. cuba ko selongkar web INDIE tu. album KIAS FANSURI pun ada beb.

memang dasyat ah owner web tu. dapat cover band-band indie bawah tanah jugak. siapalah agaknya owner web tu. nampak gaya mcm geng underground jek.

Nan said...

hmm mcm yg dikata ada pro dan kontra...
memangla dari segi etika mengambil material tanpa kebenaran adalah perkara yang menjengkelkan..
Tapi selagi mamat ni tak buat duit dengan cara ni kira nasib baik la..sebab dapat publisiti percuma!!
Bagi pengguna yang beretika dapatkan yang original...huhuhu..

Nervhous Records said...

Aku setuju dgn Nan. Selagi org yg nk buat lagu-lagu org lain downladable, selagi dia free OK lah. Jgn ckp DDT band ape saje skrg sekalipun... release je, tunggu la seminggu...google je...mmg dpt.

Aku lebih nampak bende ni ke arah positifnya. Sbb CD ddt pun dah tak bnyk...hehehhe...maybe dgn Rizie bnyk lg. Takpe pelan-pelan kayoh

-posi-punk

Dhani said...

paling penting, MESEJ lagu korang tersebar luas.

xapaix said...

ak pada mulanya agak terkejut bila DDT dh ad dlm blog 2..

perkataan pertama bila tgk DDT ad lm web 2 "gile ah,DDT pon ad dlm web gak ke?"haha..

tp ak x download sbb ak dh ad yg original punya..hoho..

teruskan perjuangan korunk..peace

owner web said...

trgerak nk bg komen stlh ape yg berlaku...

title blog je indie xbermksd tergolong dlm indie...dlm tu smua rojak gk,dh xtaw nk ltk blog title ape so bantai jela..lg plk user yg req aku sharing aje..

btw mmg xde bwk untung pn share material korang kt blog tu,skadar berkongsi ape yg ade dlm pd mse yg sme aku tlg promote korang nye band

trima kasih ats komen2 yg positif pd mereka yg berpkiran positif..salute

Nervhous Records said...

terime kaseh kepada lanzmp3!!

"punk is not a gangster"-the liberals

"chaos, anarchy, punk not dead"-chaotic holocaust

pikul beban said...

bila lah korang jadi indie ni.....
gigs 31.10 ni kt cherating korrang turan eh...

FastRi said...

dilema tuan punya cd - kalau cd banyak lagi tak jual memang panas jugak kot.. kalo dah tak byk takpe la.
aku rasa tuan punya web tu atau sape saje yg nak upload lagu kena tunggu stuff tu lama sket kot. agak2 cd dah habis jual blhla buat gitu. kena pikir jugak band tu. kesian... kuar byk belanja

penyurat said...

DDT pawer beb!

Anonymous said...

huhuhu
agak sedih,
lagi sedih jika nak record album kena guna duit sendiri...
bila nak datang kuantan lagi?
korang takde myspace ke?

Nervhous Records said...

kitorang takde myspace...

kuantan tak pernah main tp mungkin raya cina nanti...

akunobita said...

ada kebaikan jugak.
sebelum ini aku igt ddt band band moron yg lain yg cuba nak poser jadi punk bullshit.
setelah aku download lagu korang.
ternyata amat mapan sekali.
mtk maaf sbb aku dowload.
tapi kalau aku tak download mgkin aku tak dpt tahu lagu korang mcm mana.
tpi jgn risau.
akan aku dptkan jugak cd korang sbgai sokongan aku kepada kau org.
keep up the good work.
5 star sial untuk dum dum tak.
sekali aje aku dgr lagu kau org.
terus salut.

Nervhous Records said...

TQ nobita