Tuesday, May 26, 2009

dum dum tak melanggar todak

our CD review in MRR June09

Wednesday, May 13, 2009

Sharing is Caring=punk rock



Yesterday Amert called me and told me about this band from Indonesia that is using DDT's cover art for their MySpace profile pic. Hehe, cool! The artwork is drawn by our friend Min from Skunkfix and I hope he feels proud/appreciated with this news.

Anyway Sosial Sosial is a political and a radical punk band something like Marjinal. Wak Kang (Lintang Pukang Distro) has their tape and Rizie said he used to see one of Marjinal band members wearing Sosial Sosial's shirt in a video.

I want their tape, who ever knows how I can get it?

Tuesday, May 5, 2009

Recording Session! lagu cover pop 80an






Pada 5 dan 6 May 2009 kami berjaya merekod lagu utk kompilasi cover lagu pop 80an. Lagu yang telah direkam ialah 'Rupa Tanpa Wajah' dendangan asal oleh M. Nasir. Lagu ni dipopularkan dalam filem "Kembara Seniman Jalanan" lakonan beliau.

Style yang dibawak oleh DDT pada kali ni agak berlainan dari lagu-lagu dalam album kami. Pada mulanya aku tak reti nak masuk macam mane vocal die ni sbb lagu asal mmg pop. Jadi aku nyanyi ala-ala old skool hardcore, secara tiba-tiba mood keseluruhan lagu jadi old skool hardcore dengan gitar di bahagian chorus seakan band modern hardcore hahhaa, siap ada part 2-steps...mesti kene baling terlur lepas ni. Tapi jangan risau, lepas ni kitorang takde dah lagu mcm ni.

Bersesuaian dengan tema 'projek jahanam lagu orang", kitorang tak sabar nak dgr reaksi pendengar nanti bile CD kompilasi ni release.

Line-up dalam rekaman kali ini:

Dave Danker -vocals
Posi Punk -vocals
Khiran Bloody -vocals
The Count -guitar
Ace -drums, bass
A.B -guitars, vocals

Huh, memang 6 jahanam...ahaha